Digital clock

Thursday, December 27, 2012

Alahai Naseb DuRiAn CrEpE!

 
Tahun 2012, Durian Crepe menjadi makanan glamor,
Banyak kawan2 FB & Blog sebut pasal ni,
yang memang berbakat pasti tak kan lepaskan peluang mencuba resepi ini kan?
 
Aku???
Memang suka ketinggalan zaman..
Saat-saat akhir menutup tirai 2012, aku baru bercadang nak makan durian crepe...
Pertama kali aku tengok durian crepe ni, masa kak Azlina Ishak post kat FB pasal ni,
dia kata beli kat Mid Velly.. Aku ni tak beli dulu,
sbb aku ingat nak beli kat Mid Velly juga tapi sampai la ni..
Tak pernah aku menjengah ke sana melainkan masa Uji Bakat Money Drop tu jelah baru sampai...
Nak saje-saje shopping or window shopping jangan harap la...
Sebab nyer... aku tak sanggup menghadap jem kat federal tu semata-mata nak habiskan duit...
 
Aku ni.. buat-buat kuih memang fail...
 Tanyalah en husband aku tuh kuih apa yang pernah dia makan hasil air tangan aku...
Tak lain tak bukan cekodok, cok bawang, cok pisang tu n cok-cok lain yang sewaktu dengannya...
Tapi kalau dah guna barang cam 'washing machine' tu.. sembelit tangan akak dik...
 
Sebab aku tak pandai... aku order aje kat kawan akak aku kat shah alam...
Bukan dua tiga aku tempah.. 9 dik non...
Hambekkk kau!!! Tamak tak ingat...
 
 

2 bungkus plastik aku bawak...
masuk dalam kete semerbak harum, tak sabar rasanya aku nak rasa
kenikmatan yang diperkatakan oleh ramai orang...
 
Kakak aku kata..
 "Dik.. ko sampai je, jangan lupa terus masuk peti ais, makan sejuk2 baru sedap"
 
Dengan setia aku menurut perintah...
 
 
Ambik jam 4 petang dapat makan jam 9 malam...
Gegar kaki retot akak nak merasa Durian Crepe ni...
 
 
 
Akhirnya... Naseb tak jadi mak si pekan,
Tak kempunan aku nak makan Durian Crepe...
 
Tapi yang sedihnya.. Hari ni dah masuk hari ke-6,
Masih ada 4 kotak lagi belum habis... Hua.. Hua..
 
"Itulah.. Orang Tamak Selalu Rugi"
 
Tak habis tu bukan sebab tak sedap...
 Tapi en husband ajak aku gi Johor 2 hari,
 Tinggallah durian crepe aku dalam peti es.. Balik je dari Johor, aku terus rentap peti es...
Aduhai... sayang.. ada perasa lain yang kurang enak dimakan...
Sampai lani aku bior je dalam peti es tu..
Sebagai tanda Kenangan kerana KETAMAKAN aku ni...
 


1 comment:

  1. ahaha... sue oh sue.. tetap buat lawak cam selalu. kah kah kah... terbaeekk!!

    ReplyDelete